Miki » Specials » Canarische tapas
Miki: Informatie van A tot Z

Recepten voor Canarische tapas

Canarische tapas zijn heerlijk bij de borrel, als voorgerechtje of als kleine lunch. Tapas kun je op Gran Canaria de hele dag door eten en in deze special vind je de meest populaire tapas, die vrijwel op elke menukaart voorkomen in barretjes en restaurants op Gran Canaria. Zowel recepten van warme als van koude tapas komen aan bod.

Canarische tapas

In deze special zijn een aantal recepten opgenomen van Canarische tapas. In de receptuur van de Canarische tapas zie je veel invloeden van de Spaanse keuken, dus kun je ook wel spreken van Spaanse hapjes.
Naast recepten van warme tapas, zijn er ook recepten van koude tapas, die ik in 1 artikel heb opgenomen omdat ze vrij eenvoudig zijn. Bovendien kunnen warme tapas zoals de kipkroketjes - een zeer populaire Canarische tapa - ook koud worden gegeten.
Ook is het mogelijk om een tapasbuffet samen te stellen uit deze special, maar dan zou ik eerst de koude tapas op tafel zetten en pas daarna de warme. En natuurlijk moet zo´n buffet begeleid worden met veel brood - stokbrood, turks brood etc. - en overvloedig veel wijn.

De special Canarische tapas wordt nog uitgebreid met meerdere recepten, dus hou het in de gaten. Vragen, suggesties op-en aanmerkingen zijn meer dan welkom.

Suerte! Succes met het maken van de recepten!

Canarische tapas: koude tapas, gehaktballetjes, kipkroketjes

Heerlijke koude en warme tapas zijn lekker bij een borrel, voor een warme zomerdag, maar ook erg smakelijk als voorgerecht of voor de lunch. In dit artikel geef ik klassieke tapasrecepten: garnalensal…
Gepubliceerd door Miki op 16-10-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.