De Canarische keuken
De Canarische keuken is niet zo uitgebreid, maar het heeft een aantal specifieke streekgerechten -en producten, dranken en bereidingen die niet alleen lekker, maar ook interessant zijn om te weten. Bovendien zal de het zuidelijke, mediterrane karakter van de Canarische keuken - veel knoflook en olijfolie - velen aanspreken en je leert er ook de Canarische cultuur beter door kennen.
In deze special wil ik je laten kennismaken met de vrij onbekende Canarische keuken. Ik laat je kennismaken met de eet-en drink gewoonten van de Canarios, de vele verschillende eilandspecialiteiten, zoals de beroemde mojos (dipsauzen), potajes (stevige maaltijdsoepen) en vis- en vleesspecialiteiten. De
Canarische keuken van het eiland Gran Canaria moet je echt leren kennen, in het toeristische Zuiden (Maspalomas) zul je het nauwelijks of niet aantreffen, maar wel in het ruige binnenland, in pittoreske dorpen en kleine vissershaventjes, maar ook dichtbij aan het strand van Las Canteras in de hoofdstad Las Palmas. Wil je meer weten over het prachtige eiland Gran Canaria zelf, kijk dan ook naar deze special:
Gran Canaria In de special ''De Canarische keuken"' zijn ook een aantal authentieke Canarische
recepten opgenomen, die niet alleen ontzettend lekker zijn, maar ook makkelijk om te maken zijn. Qué aproveche! (eet smakelijk)